Oko 650 migranata od ponovo će imati topli obrok

Oko 650 migranata od ponovo će imati topli obrok

Na području Unsko-sanskog kantona, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, migrante možete sresti na svakom koraku, naročito na putu od Ključa prema Bihaću. Sa torbama na leđima, u manjim i većim grupama kreću se glavnom cestom. Tako je cijelim putem do Bihaća, koji je također pun migranata. Šetaju cestom, kupuju u radnjama, sjede u kafićima...

Ekipa Anadolu Agency zaputila se na planinu Vučjak, na kojoj se nalazi istoimeni privremeni prihvatni centar, koji se, kako navode iz Crvenog krsta Bihaća, nije ni trebao desiti.

Put vodi kroz naselje, a onda počinje makadam. I na tom putu srećemo manje grupe migranata koji se pridružuju ostalima u kampu. Broj migranata u ovom kampu se mijenja, jer dolaze i odlaze, a jutros ih je tu bilo oko 650.

Šatori su postavljeni na livadi. Trojica ljubaznih policajaca su na ulazu, i brinu za red i mir. Tu su non-stop. Ušli su sa ekipom Anadolu Agency (AA) u kamp u kojem su, trenutno, jako loši uslovi.

Prljavo je i jako neuslovno. Kako čujemo od prisutnih u kampu, cijelo to područje je poznato po surovim i jakim zimama. Slušamo i gledamo šatore koji mogu poslužiti još koji dan, dok su temperature iznad 20 stepeni, ali šta poslije toga, niko nema odgovor.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar