IZBiH: Pokrenut portal o hadžu i umri

IZBiH: Pokrenut portal o hadžu i umri

S obzirom na složenost organiziranja obreda hadža i umre Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH pokrenuo je internetsku
prezentaciju Hadž i umra na adresi www.hadziumra.ba, koja ima za cilj ponuditi sve informacije u vezi s hadžom i umrom te organizacijom ovih obreda za vjernike iz BiH.

Pored informacija i aktuelnih obavijesti o institucionalnoj organizaciji hadža i umre, edukativnog sadržaja u vezi s ovim obredima, javnost će se u danima hadža svakodnevno informirati o boravku bh. hadžija u Saudijskoj Arabiji uz foto i video-izvještaje u HD rezoluciji.

„Ured za hadž i umru stavlja na raspolaganje svim medijima besplatno korištenje sadržaja s pomenute adrese, a na kojoj će se, pored svakodnevnih informativnih izvještaja iz Saudijske Arabije, nuditi i specifične životne priče bh. hadžija“, saopćeno je danas iz Ureda za hadž i umru.

Ovogodišnje izvještaje s hadža zainteresirani će moći pratiti i putem You Tube kanala, Twittera, Google +, Instagrama i Facebook stranice pod nazivom Hadž i umra BiH.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar