Proces opoziva Trumpa ojačao Bidenovu kampanju

Proces opoziva Trumpa ojačao Bidenovu kampanju

Bivši potpredsjednik SAD i aktuelni kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke Joe Biden nedavno je podržao proceduru opoziva predsjednika Donalda Trumpa, čime je održao svoj status favorita u demokratskoj trci i odgovorio na napade na njegovu porodicu, prenosi Glas Amerike.

Biden od početka važi za kandidata koji ima najviše šanse da bude izabran za predsjedničku nominaciju demokrata za izbore 2020.

Ipak, našao se u centru afere sa Ukrajinom, pošto je predsjednik Trump od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog zatražio pomoć u pronalaženju kompromitujućih informacija o Bidenu i njegovom sinu Hanteru, koji je radio u odboru jedne ukrajinske gasne kompanije.

Ali, Biden je nedavno prvi put javno pozvao na opoziv i želio svojim biračima da pokaže da neće dopustiti Trumpu da se na taj način bori protiv demokratskih protivkandidata.

"Rekao sam da se kandidujem jer želim da obnovim dušu ove zemlje. I to je ulog za 2020, zato su ti izbori jako važni. I zato neću dozvoliti Donaldu Trumpu da se na ovaj način obračunava sa demokratskim protivkandidatom, neću dozvoliti da mu ovo prođe", rekao je Biden na mitingu u Nju Hempširu.

Predsjednik Trump je ranije naredio da se privremeno stopira isplata 400 milona dolara vojne pomoći Ukrajini, dok je istovremeno pritiskao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da mu pomogne da dođe do kompromitujućih informacija o poslovanju Huntera Bidena, sina Joe Bidena, u Ukrajini.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Ovi navodi, koje je prijavio anonimni uzbunjivač, pokrenuli su istragu o opozivu predsjednika Trumpa u Predstavničkom domu Kongresa.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar