Biden poručio Trumpu: Nećeš me uništiti

Biden poručio Trumpu: Nećeš me uništiti

Nekoliko sati nakon što ga je američki predsjednik Donald Trump opisao „hladnokrvnu propalicu“ Joe Biden, vodeći kandidat demokrata na predstojećim predsjedničkim izborima za mjesto u Bijeloj kući, obećao je republikanskom predsjedniku „nećeš me uništiti“, prenosi Al Jazzera Balkans.

„Dozvolite mi da nešto učinim jasnim Trumpu i njegovom specijalnom čovjeku, i njegovim nastojanjima da me isprovocira u napadima“, rekao je Biden u primjedbama koje su pripremili ljudi iz njegove kampanje prije nastupa koji je imao u Renou u Nevadi.

„Ne idem nigdje. Nećeš me uništiti. I nećeš uništiti moju familiju. Nije me briga koliko ćeš novca potrošiti i koliko prljava će biti kampanja“, rekao je Biden, kandidat koji ima najveće izglede da osvoji demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore.

Američki mediji pisali su kako je Trump više puta od ukrajinskog predsjednika tražio da istraži je li Biden, favorit za demokratskog kandidata na izborima iduće godine, zloupotrijebio svoj položaj dok je bio potpredsjednik pod Barackom Obamom i ucijenio Ukrajinu da otpusti glavnog državnog tužitelja, koji je zbog korupcije istraživao tvrtku koja je zaposlila Bidenovog sina, nakon čega je obustavljen postupak kojim je bio obuhvaćen i Bidenov sin.

    Zelinski odbacio navode

Bidenov sin Hunter bio je u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije Burisma.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kako u razgovoru američki predsjednik Donald Trump nije izvršio pritisak na njega da otvori istragu o političkom protivniku Joeu Bidenu te da ne želi biti upetljan u američke izbore, prenosi Hina.

"Niko nije izvršio pritisak na mene", rekao je Zelenski u New Yorku tokom susreta s Trumpom.

"Oprostite, ali ne želim biti uključen u demokratske izbore SAD-a", dodao je, govoreći na engleskom jeziku.

Istakao je kako su transkripti objavljeni: "Mislim, a vi ste ih pročitali, da nitko nije izvršio pritisak na mene".

Trump je naglasio da želi da Ukrajina "zaustavi korupciju", pa je ponovio da nije bilo "nikakvog pritiska" oko Bidena, njegovog političkog rivala.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar