Ef. Kavazović privatnim automobilom krenuo u prezentaciju programa za reisu-l-ulemu

Ef. Kavazović privatnim automobilom krenuo u prezentaciju programa za reisu-l-ulemu

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko Sadet ef. Bilalić danas je na svom Facebook nalogu imao zanimljivu objavu.

Naime, ef. Bilalić je uslikao reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića tokom posjete Mostaru kako ulazi u svoj privatni automobil. - Ovo je naš reis, ovo je hz. Omerov primjer na djelu. Ličnim autom krenuo u kampanju... Aferim!, napisao je ef. Bilalić uz fotografije.

Ovim primjerom i postupkom reis Kavazović najbolje je potvrdio dosljednost onoga što govori. Upravo je o dosljednosti i sam govorio u izjavi za Preporod odgovarajući na pitanje o kandidaturi za drugi mandat na poziciji reisu-l-uleme. "Islamska zajednica, odnosno oni koji je predstavljaju, ali i svi oni koji joj pripadaju, trebaju težiti da budu dosljedni vrijednostima koje zagovaraju. Ukoliko zajednica bude dosljedna u promociji dobra i suprotstavljanju zlu ona će zasigurno biti ne samo učesnik nego i promotor, kako ste rekli, kvalitativnih promjena u društvu. Osnovni je kur'anski postulat da se «ne govori ono što se ne radi», poručio je reis Kavazović i dodao: - "Zato nam valja raditi na tome da zajednica prije svega u svome radu primijeni vrijednosti koje zagovara u društvu, od solidarnosti, brige o slabijima, transparentnosti i otvorenosti. Naše procedure, naši programi i naše aktivnosti trebaju odražavati te islamske vrijednosti po kojima želimo biti prepoznatljivi u društvu".

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar