SDA poziva Fortu i Konakovića da podnesu ostavke

SDA poziva Fortu i Konakovića da podnesu ostavke

Kantonalni odbor SDA pozvao je premijera Kantona Sarajevo Edina Fortu i predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića da podnesu ostavke zbog slučajeva ''Zornić'' i ''Bogunić''.

"Činjenica da je voljom Fortine vlade za direktora javnog preduzeća imenovano lice koje je osuđeno za najteže zločine tokom rata nanijela je ogromnu štetu ne samo ugledu institucija KS već i ugledu grada Sarajeva, a porodicama žrtava bol. Za to punu odgovornost moraju snositi najodgovorniji ljudi ove vladajuće garniture, a ne da se stvar zataškava kroz fiktivne smjene u nekim nevažnim partijskim komisijama", navodi se u saopćenju KO SDA. 

Kako tvrde, drugi razlog zbog kojeg su, kako navode iz SDA, Konaković i Forto izgubili sav kredibilitet je svjedočenje njihove ministrice obrazovanja Zinete Bogunić, u kojem je naveden čitav niz protuzakonitih i koruptivnih aktivnosti dvojca Forto-Konaković. Dijelovi tog svjedočenja sadržavaju i elemente krivičnog djela, poput pokušaja pronevjere 500.000 KM javnog novca i narušavanja ustavnog poretka i zakona KS.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar