Fašista | Uhapšen Danel Rajković koji je izvršio veliku nuždu ispred džamije u Gacku

Postupajući po naredbi tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e, na području Gacka, locirali su, identificirali i lišili slobode osumnjičenog Danela Rajkovića, rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku.

"Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanski Novi/Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji", navode iz Tužilaštva BiH. 

Rajković je pod istragom i osumnjičen je da je počinio krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje I netrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH. 

Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.

Riječ je, podsjetimo, o Rajkoviću koji je u subotu oko 22 sata izvršio veliku nuždu na ulazu u  Zvizdića džamiju u Gacku, te prijetio imamu Emiru Nuhiću.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar