Botić: Ne može se novcem građana Žepča finansirati Čovićeva TV HZ HB

Elvis Botić, vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Žepče osudio je šutnju i saučesništvo SDA i pokušaj HDZ-a u Žepču da sredstvima građana finansira megalomanski projekat zvani TV "Herceg – Bosne", što je priča koja otvoreno traje više od tri mjeseca.

"Mi, u Žepču, smo prisiljeni da koristimo usluge Pošte takozvane HZ HB, da plaćamo struju Elektroprivredi HZ HB, a sada nam žele uvesti i RTV taksu HZ HB? Žepče nije Posušje, Široki Brijeg i
Livno u kojem živi 90 posto građana koji se izjašnjavaju kao Hrvati, odnosno podržavaju politiku Dragana Čovića! U Žepču prema popisu živi 30.000 građana, od čega se na popisu 13.000 građana - skoro 44 posto stanovništva izjasnilo kao Bošnjaci, Srbi i Ostali. Dok vlasti na državnom i federalnom nivou nemamo skoro godinu dana, a građani masovno bježe iz Bosne i Hercegovine u zapadne zemlje, SDA u Žepču aminuje prava stečena puškom u proteklom ratu. Nema nikakvog smisla da bilo koja općina u BiH bude finansijer privatnih medija, što TV Herceg-Bosne jeste. Privatna televizija HDZ BiH", poručio je Botić.

Kako kaže, SDA i HDZ su dogovorili da ova Odluka prođe neprimjetno, jer se sjednice OV Žepče decenijama, zbog ovakvih i sličnih stvari, ne mogu snimati. Prosto je neshvatljivo iz kojih razloga SDA se spušta ovako nisko i prihvata diktat HDZ-a. Građani Žepča su, zahvaljujući SDA-u, pilot projekat HDZ-a u kojem HDZ treba da ispita koliko daleko mogu ići sa uništavanjem svega što nije HDZ-ovo.

"Zato me na Kolegiju Općinskog vijeća Žepče zamjenik predsjedavajućeg OV Žepče iz HDZ-a zamolio da ne dižem "halabuku", jer je uskoro sjednica na čijem dnevnom redu se nalazi odluka kojom se iz budžeta Općine Žepče uzimaju sredstva svih građana Žepča. Oko 30.000 KM bi se trebalo uplatiti na račun TV "Herceg-Bosne", čime Općina Žepče kao multietnička sredina postaje suosnivač ove televizije, koja pokriva striktno dijelove u kojima žive Hrvati. SDA i HDZ, kao koalicija u Žepču, su dogovorili dnevni red koji potpisuje Predsjedavajući OV Žepče iz SDA, te su se dogovorili da dođe do preglasavanja, čime će HDZ preglasati SDA, ali je plan da SDA glasanjem protiv ostane čista u svom biračkom tijelu i da što manji broj građana dođe do ovih saznanja", poručio je Botić.

Time će, smatra Botić, SDA ostati upamćena i građani neće zaboraviti kako su glasali protiv odluke o preuzimanju prava i obaveza nad televizijom "Herceg-Bosne", a zatim glasali za budžet Općine Žepče iz kojeg se isplaćuju ova sredstva i gdje je ugrađena ova odluka.

"SDA se već dugo smije vlastitom narodu u lice, a narod će ih kazniti, nek to dobro zapamte. Novcem građana općine Žepče se neće i ne mogu finansirati megalomanski politički projekti Dragana Čovića i HDZ-a, dok, u isto vrijeme, građanima Žepča poskupljuju komunalne usluge“, naveo je Botić.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar