Fudbalski klub Željezničar proslavio 98. rođendan

 Fudbalski klub Željezničar proslavio 98. rođendan

Povodom obilježavanja 98 godina od osnivanja Fudbalskog kluba Željezničar, uz prisustvo fudbalera, sportskih radnika i prijatelja koji su ostavili neizbrisivi trag u proteklom periodu, održano je prigodno druženje i podsjećanje na pređeni put ovog trofejnog sportskog kolektiva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rođendansko druženje je bilo i prilika da se poštovaoci kluba upoznaju sa dosadašnjim radom Uprave, kao i planovima za naredni period. U prigodnom obraćanju prisutnim, Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, zahvalio je generacijama “željovaca“, koji su omogućili da danas postoji plavi salon u kojem se nalaze fragmenti istorije kluba.

“Sve aktivnosti su podređene da se stvore nesmetani uslovi za rad i funkcionisanje prve ekipe, te naravno konsolidaciji kluba sa aspekta finansija i upravljanja, odnosno administracije“, naglasio je Džubur.

Istakao je da je cilj u tekućoj takmičarskoj sezoni na sportskom planu biti konkurentan do samog kraja prvenstva i kupa, te ako se ukaže prilika iskoristiti je i osvojiti trofej. Ultimativni cilj je izlazak u Evropu, a sve drugo bi se smatralo neuspjehom kompletnog projekta.

“Ono što Uprava i stručni štab misle kada kažemo 'projekt' je cilj koji smo sebi postavili u decembru 2018. godine, kada smo došli i prihvatili obavezu da damo svoj doprinos u stvaranju još boljih rezultata našeg Željezničara“, pojasnio je Džubur.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar