BiH: Nužna oprezna vožnja zbog smanjene vidljivosti u kotlinama i uz riječne tokove

BiH: Nužna oprezna vožnja zbog smanjene vidljivosti u kotlinama i uz riječne tokove

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) u petak ujutru upozorili su na smanjenu vidljivost, zbog magle. Stoga su uputili apel svim učesnicima u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, prenosi Anadolu Agenyy (AA).

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever - Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi - Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od tri kiometra.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 0.30 do 4.30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar