Ovo se Dodiku i Vučiću neće svidjeti: Šta dolazi razlaz Trumpa i Boltona?

Ovo se Dodiku i Vučiću neće svidjeti: Šta dolazi razlaz Trumpa i Boltona?

Američki predsjednik Donald Trump otpustio je u utorak savjetnika Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, prenosi agencija AP.

Kako se navodi, tu je odluku donio jer se nisu slagali u vezi s brojnim pitanjima, prenosi Tanjug.

"Informirao sam Johna Boltona prošle noći kako njegove usluge više nisu potrebne u Bijeloj kući. Snažno sam se protivio mnogim njegovim prijedlozima, kao i drugi ljudi iz administracije", objavio je američki predsjednik na društvenoj mreži Twitter.

"Zatražio sam ostavku od Johna [Boltona], koju mi je on dao ovog jutra. Zahvalio sam mu se na službi. Sljedećeg tjedna imenovat ću novog savjetnika za nacionalnu sigurnost."

Bolton mu je odgovorio, također na Twitteru, napisavši kako je ponudio ostavku u ponedjeljak "i predsjednik Trump je rekao: 'Pričat ćemo o tome sutra'."

Odlazak Boltona iznenađenje je za mnoge u Bijeloj kući. Samo sat prije Trumpova tvita ured za medije objavio je kako će se Bolton pridružiti državnom tajniku Mikeu Pompeu i ministru financija Stevenu Mnuchinu na brifingu medijima.

Dopisnik Al Jazeere iz Washingtona Ivica Puljić navodi kako otkaz Boltonu može imati i posljedice po američku politiku prema Zapadnom Balkanu.

Bolton je uvijek bio čudan izbor za Trumpova trećeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, navode agencije, dodajući kako se loše uklapao u izolacionističke objave "Amerika prvo" predsjednika SAD-a.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar