Žurnal: Hrvatski policajci pucali na kuće u BiH

Žurnal: Hrvatski policajci pucali na kuće u BiH

Tog  15. oktobra 2018. godine Merima Čuturić je sa malodobnim sinom u traktorskoj prikolici, parkiranoj u njenom dvorištu u selu Glinica-Poljana kod Velike Kladuše, čistila piliće.

“U jednom momentu čuli su se rafali koji su, kao i svaki put došli iz pravca Republike Hrvatske kod takozvanog Đuđinog jarka. Vidjela sam da je na to područje došlo policijsko vozilo MUP-a Republike Hrvatske, a zatim i rafalnu paljbu. Usljed pucanja, u jednom momentu sam čula da je nešto udarilo u prikolicu na kojoj sam se nalazila, a potom sam osjetila i topli val iznad glave i fijuk metka”, ispričala je Merima pripadnicima MUP-a USK-a narednog dana, prenosi Žurnal.

Rifeta Kapić prva je komšinica Merime Čutirić. I ona je 16. oktobra u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši potvrdila Meriminu priču.


“Oko 15 sati čula sam rafalnu paljbu iz pravca Đuđinoj jarka, a zatim vrisku koja je dopirala iz dvorišta moje komšinice Čuturić Merime. Odmah sam se uputila do nje te sam je zatekla u dvorištu blijedu i uplašenu sa njenim sinom. Pitala sam šta se desilo, na što mi je ona rekla da je jedan metak pogodio prikolicu u njenom dvorištu, u momentu dok je ona čistila piliće. Tada sam se okrenula u pravcu gdje dolaze policajci iz Republike Hrvatske i glasno povikala da više ne pucaju. U tim momentima se sve smirilo, a Merima je pozvala našu policiju i prijavila slučaj”, izjavila je na saslušanju u policiji svjedokinja Rifeta Kapić.

Da je slučaj prijavljen istog dana, 15. oktobra, dokazuje i Službena zabilješka MUP-a Unsko-sanskog kantona.

“Dana 15. 10. 2018. godine OSL (ovlašteno službeno lice) Eldin Topčagić iz Četvrte Policijske uprave Velika Kladuša došao je do saznanja da je u graničnom pojasu u mjestu Glinica – Poljana, Općina Velika Kladuša pucano iz vatrenog oružja u pravcu porodičnih kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini granice BiH i Republike Hrvatske”, navedeno je u službenoj zabilješci.

Policajac je naveo da se Merima Čuturić obratila policiji u 15 sati i 25 minuta, te da je navela da su hrvatski policajci pucali u pravcu njene kuće. Jedan metak je pogodio prikolicu.,

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar