Danas svečano otvorenje Centralne džamije na Ilidži

  • Centralna džamija na Ilidži
  • Resul ef. Alić

Uz najavljeno prisustvo reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića, danas će biti svečano otvorena Centralna džamija na Ilidži, prenosi INS.

Svečanost otvorenja počinje u 11.30 sati.

Progam je započeo jučer kada je održana tribina „Uloga vakufa u jačanju džemata“, a poslije akšam-namaza je upriličen i mevludski programa imama Medžlisa IZ Sarajevo.

„Radost je ovo za svakog vjernika, ali posebno za nas džematlije i građane Ilidže. Dugo godina džematlije džemata Ilidža iščekivali su ovaj trenutak. Od danas mi imamo svoj orijentir, svoji ličnu kartu. To je naša džamija. Ukrašena je na najljpši način, ali njezin najbolji ukras bit će njeni klanjači“, kaže za INS imam ove džamije, Resul ef. Alić.

Efendija Aić dodaje kako je ova džamija „naša lađa spasa“.

„U njoj sebe valja odgojiti kako bi kad iz nje izađemo vani živili islam u njegovoj punini, a islam živiti u njegovoj punini znači biti i dobar student, učenik, komšija, prijatelj, koristan član društva itd. U njoj nam valja odgajati generacije koje će biti korisni članovi ovog društva, koje će valjano preuzeti emanete i voditi brigu o ovoj našoj domovini. Mi pozivamo sve ljude dobre volje da budu naši gosti u subotu na svečanom otvorenju. Potrudili smo se da svakakog ugostimo na najljepši način kako dolikuje našoj tradiciji“, poručio je efendija Alić.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar