Babacan osniva novu stranku, Erdogan poručuje da će "izdajnici platiti visoku cijenu"

Babacan osniva novu stranku, Erdogan poručuje da će "izdajnici platiti visoku cijenu"

Bivši turski ministar finasija Ali Babacan, čovjek uz čije ime se veže obnova turske ekonomije, potvrdio je plan da osnuje novu političku stranku koja će biti konkurencija vladajućoj Stranci pravde i razvoja (AKP) Recepa Tayyipa Erdoğana, izvijestila je turska redakcija Deutsche Wellea, prenosi bh. informativni servis INS (Bosnian News Service).

U bajramskoj poruci Babacan je rekao da sarađuje s kolegama na okupljanju reprezentativnih saradnika i članstva, naglašavajući potrebu za novim strategijama i planovima potrebnim za prevazilaženje problema s kojima se zemlja suočava.

Babacan, jedan od osnivača AKP-a, nedavno je najavio napuštanje vladajuće stranke, a za koju je rekao da se udaljila od svojih osnivačkih principa.

Erdoğan ga je optužio da je odustao od islamističkog puta.

"Izdajnici će platit visoku cijenu", rekao je, aludirajući na Babacana i bivšeg premijera Ahmeta Davutoğlua koji je, također, izrazio namjeru da osnuje novu stranku. Babacan bi trebao imati podršku bivšeg predsjednika Abdullaha Güla, koji je , također, kritičan prema Erdoğanu, prenose turski mediji.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar