Nožica i Ademović o pravnom položaju lica čije izručenje od BiH traži Turska

Nožica i Ademović o pravnom položaju lica čije izručenje od BiH traži Turska

Pravni zastupnici turskih državljana Senka Nožica i Nedim Ademović govorit će u ponedjeljak na konferenciji za medije o pravnom položaju njihovih klijenata, nakon što je turski predsjednik od bh. vlasti zatražio njihovo izručenje, optužujući ih da su povezani sa organizacijom Fetullaha Gulena, koju turske vlasti optužuju za terorizam.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je kako je ta tema bila na dnevnom redu razgovora koje su članovi državnog vrha BiH vodili s Recepom Tayyipom Erdoganom u ponedjeljak, kada je turski predsjednik boravio u posjeti Sarajevu i sudjelovao na summitu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Javni servis BHT 1 objavio je kako Turska traži deset svojih državljana koje tereti za veze s pokretom na čijem je čelu imam Fetullah Gulen, a kojeg Erdogan smatra odgovornim za pokušaj vojnog udar iz 2016. godine.

Zahtjev Erdogana da BiH izruči ta lica bez da su osuđeni ili da je protiv njih raspisana međunarodna potjernica dio analitičara u BiH smatra neprimjerenim odnosno da bi to BiH sukobilo za europskim standardima i ozbiljno ugrozilo ljudska prava, potaklo bezakonje, anarhiju ali i stvorilo jedan novi ambijent u cijelom regionu.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar