Potresan post Asada ef. Foče nakon stravične nesreće: Kakvi su to insani bili...

Potresan post Asada ef. Foče nakon stravične nesreće: Kakvi su to insani bili...

Tri osobe poginule su u nesreći koja se dogodila jutros u tunelu Igman u blizini Sarajeva. Među njima i jedno dijete. Uviđaj je završen, ali još nema zvaničnih informacija o uzroku nesreće, javlja bh. informativni servis INS.

U tunelu Igman kod Sarajeva ostaci automobila, tragovi kočenja i crni zidovi. Prema nezvaničnim informacijama sa terena, automobil marke Ford udario je u zid tunela nakon čega se prevrnuo. Poginule su tri osobe, među kojima i jedno dijete, prenosi Federalna TV.

- U nezgodi je učestvovalo jedno putničko motorno vozilo u kojem su se nalazila četiri lica, dva punoljetna lica i jedno dijete su smrtno stradali, dok je jedno dijete upućeno na Klinički univerzitetski centar Sarajevo - kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK-a.

- Postupajuća tužiteljica izdat će naredbu za obdukciju osobe koja je upravljala vozilom A. B., godište 1981. Te će se izdati naredba za spoljašni pregled leševa L. B. S. 1981. godište, te S. B. maloljetne osobe 2009. godište - navodi Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva SBK-a.

Općinski načelnik je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza stradalim članovima porodice Brkić, saopćeno je iz Kabineta načelnika te općine. U saopćenju se navodi da je Vogošća ostala šokirana tragedijom koja se desila u jutarnjim satima na autoputu kod Sarajeva, pri ulasku u tunel Igman.

- U nesreći su nastradali naši sugrađani Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima, dok je sin Bilal prevezen u bolnicu. Inače, Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi "Zahid Baručija" koju je pohađao njegov sin Bilal, a Fatima je trebala pohađati od septembra. Bio je aktivan i u svom komšiluku pa je u džematu Blagovac organizovao instruktivnu nastavu iz matematike – navodi se u saopćenju.

Iz Kliničkog univerzitetskog centra Sarajevo poručili su da je dijete pod nadzorom ljekara, ali da više informacija danas ne mogu dati. Prema nepotvrđenim informacijama, u vozilu se nalazila četveročlana porodica iz Vogošće. Iako uzrok nesreće zvanično još nije poznat sumnja se na prekoračenu brzinu.

Tragedije poput ove ponovo otvaraju pitanje sigurnosti na bh. cestama. Podaci govore da je samo prošle godine zabilježeno više od 36.000 saobraćajnih nesreća. Smrtno je stradalo 276 osoba.

Imam iz Hrasnice kod Sarajeva, Asad ef. Fočo, široj bh. javnosti poznat po snažnom insistiranju na otkrivanju istine u slučaju Dženana Memića napisao je potresan post na društvenim mrežama u povodu velike tragedije kod tunela Igman.

"Kada ti smrt dragih ljudi srce probode poput koplja!! Bože podari im Džennet, a Bilalu, lavu mom da Uzvišeni Allah podari snage da izdrži gubitak babe, mame i seke. Kakvi su to insani bili...Živjeli su život punim plućima, jedno za drugo", napisao je ef. Fočo, prenosi bh. informativni servis INS.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar