Reis Kavazović: Još nisam donio odluku da se ponovo kandidiram za reisa

Reis Kavazović: Još nisam donio odluku da se ponovo kandidiram za reisa

U intervjuu kojeg je u povodu Bajrama, jednog od najvećih muslimanskih blagdana, dao sarajevskom "Dnevnom avazu", reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović kazao je kako još nije donio odluku da se ponovo kandidira za poglavara Islamske zajednice u BiH.

"Ja tu odluku još nisam donio. Kada je donesem, javnost, prije svega članovi i pripadnici Islamske zajednice, bit će o njoj upoznati. Ono što me raduje jeste da u Islamskoj zajednici imamo veoma mnogo kvalitetnih i izraslih kadrova, koji bi ovaj posao, uz podršku naših muftija, imama, uleme i inteligencije , odnosno članova mogli voditi. Ono što nam je najbitnije i što je crvena linija jeste stabilnost i jedinstvo Zajednice kao jedne od temeljnih institucija našeg naroda. To ni u kom slučaju neće niti može doći u pitanje", kazao je reis Kavazović.

Nakon provedenih izbora na nižim razinama u IZ BiH, te konstituiranja novog Sabora na čelu sa Safetom Softićem, ove godine bit će održani i izbori za reisu-l-ulemu. Reis Kavazović na dužnost reisu-l-uleme izabran je u septembru 2012. godine.

Mandat poglavara IZBiH traje sedam godina, koji se može obnoviti u još jednom navratu.

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar