Kako je papa Franjo poslao Dodiku snažnu poruku: Kad ste iz BiH, evo Vam i ovo...

Kako je papa Franjo poslao Dodiku snažnu poruku: Kad ste iz BiH, evo Vam i ovo...

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se u petak s papom Franjom u Vatikanu.

Dodik je rekao da je zadovoljan sastankom sa poglavarom Rimokatoličke crkve, te istakao da je sa papom razgovarao o važnim pitanjima u Evropi i svijetu. 

„Zaključili smo da je veoma važno da se sačuvaju stabilnost i mir. Zajednički smo izrazili žaljenje zbog događaja na Novom Zelandu i Šri Lanki“, rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka.

Tokom sastanka Dodik je papa Franji poklonio ikonu Svetog Save, dok je papa Dodiku poklonio reljef na kojem su ucrtani ljudi kako pružaju ruke jedni drugima, zatim poruku za Dan mira 2019. koju papa poklanja svim gostima, te zajedničku izjavu koju je papa Franjo u februaru potpisao sa velikim imamom džamije Al-Azhar, Ahmad Al-Tayyibom, javlja agencija Patria.

„A da, kada ste iz Bosne i Hercegovine, evo vam i ovo“ rekao je papa Franjo, nakon čega je Dodiku poklonio izjavu koju su potpisali papa i imam Al-Tayyib u Abu Dhabiju.

Smatra se da "Deklaracija o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot" nije samo prekretnica u odnosima između kršćanstva i islama, nego je također poruka s jakim utjecajem na međunarodnu scenu.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar