BS Telecom Solutions: Predstavljen softver za prebacivanje poslovnih procesa u cloud tehnologiju

BS Telecom Solutions: Predstavljen softver za prebacivanje poslovnih procesa u cloud tehnologiju

Kompanija BS Telecom Solutions učestvovala je na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji američke kompanije Oracle, koja je održana u Sarajevu pod nazivom „Oracle Cloud Day“.

Predstavnici BS Telecom Solutions na konferenciji su predstavili vlastiti softver za sistemnaplate u Oracle Cloud okruženju (Billings runs on Oracle Cloud). Radi se o potpuno novom konceptu mogućnosti naplate i odnosa sa korisnicima, koji je primjenjiv u različitim industrijama, ali i sektoru javnih usluga kroz razvijanje takozvanih pametnih gradova, što je također jedna od platformi koje BS Telecom Solutions intenzivno razvija i uspješno implementira. Prebacivanje poslovnih procesa sa klasičnih servera u cloud, globalni je trend i nastavak digitalne transformacije konvencionalnih oblika poslovanja.

Mirza Varatanović, direktor firme BS Telecom Solutions, ističe kako je ovaj njihov proizvod u potpunosti konkurentan na međunarodnom tržištu, što potvrđuju i nagrade koje ORACLE, kao jedan od svjetskih lidera u ovoj inovativnoj industriji, već duže vremena dodjeljuje sarajevskoj kompaniji.

Ponosni smo na nagrade koje smo dobili među kojim posebno izdvajam nagradeInnovation Partner of the Year 2019 iOracle Partner of the year IaaS&PaaS za 2019. godinu za region centralne i istočne Evrope koja nam je uručena tokom "Oracle Partner Executive Forum Central Eastern Europe" održanog u Ljubljani u martu. Na ovaj način potvrđuje se da smo lideri na tržištu BiH i kada su u pitanju inovacije u cloud tehnologiji, ali i sve snažniji igrač na regionalnoj i međunarodnoj sceni. Također ove nagrade jamče sigurnost i pouzdanost softvera koje razvijamo. Ovakvi sistemi osiguravaju višemilionske uštede svim njegovim korisnicima i vjerujem da će se poslovni sektor u BiH sve više uključivati u ovaj segment digitalizacije poslovanja, koja će im poslovne procese učiniti, ne samo jeftinijim, već efikasnijim i sigurnijim“, rekao je Varatanović.    

BS Telecom Solutions firma je osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Čini je tim sa više od 90 uposlenika, od kojih 90 posto čine visokoobrazovani inžinjeri, sposobni pružiti rješenja i ispuniti kompleksne zahtjeve klijenata. Stalno školovanje osoblja omogućava efikasno korištenje bilo koje razvijene platforme u kratkom vremenskom periodu. BS Telecom Solutions član je i Američke trgovačke komore AmCham.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar