"Ako su vas teroristi prestrašili povicima Allahu Ekber, poslušajte imama iz Burse"

"Ako su vas teroristi prestrašili povicima Allahu Ekber, poslušajte imama iz Burse"

Istaknuti turski intelektualac, pisac i kolumnista Mustafa Akyol, koji trenutno živi u Americi, gdje je angažiran na Cato Instituteu u Washington DC, objavio je hvaljenu knjigu „Islamski Isus“.

To je knjiga za koju je The New York Times naveo da je „dobrodošlo širenje na ono osjetljivo područje koje poznajemo pod nazivom zajedničko područje“, prenosi Radiosarajvo.ba.

Krajem 2017. godine ta se knjiga u izdanju zagrebačke izdavačke kuće „Ljevak“, a u okviru „Biblioteke za čitatelja 21. stoljeća“, pojavila i na našim prostorima.

U vrijeme antimuslimanske histerije i sve snažnije islamofobije diljem svijeta, a posebno nakon nedavnog terorističkog napada na Uskrs u Šri Lanki, gdje je poginulo više od 300 osoba, Akyol je svojim objavama na društvenim mrežama podsjetio što su zaista simboli islamske vjere, islam i muslimani.

Tim prije jer ne manjka pokušaja da se zlo terorizma iskoristi za obračun s muslimanima ima diljem svijeta, pa i na našim prostorima.

Čovjek koji afimira „Zajedničku riječ“ između kršćana i muslimana, ponajviše može govoriti o tome.

„Ako su vas okrutni teroristi, koji djeluju u ime islama prestrašili izrazom Allahu Akbar (Allahu Ekber), što znači Bog je najveći, molim vas da čujete i ovog divnog imama iz Burse, u Turskoj“, napisao je Akyol.

Na snimku se može vidjeti i čuti imam Zelene džamiju u Bursi koji je oduševljenim posjetiteljima na fascinantan način prezentira pet melodija u učenju ezana, islamskog poziva na molitvu, a koji počinje upravo svetim riječima Allahu ekber.

Islam proklinje teror. I istinski vjernici ne mogu imati ništa sa zlom terorizma.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar