Kome treba ovo? | Suđenje generalu Dudakoviću počinje na Dan Armije RBiH

Pred Sudom BiH naredne sedmice čitanjem optužnice počet će suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), i 16 bivših pripadnika ovog korpusa, javlja BIRN BiH.

Pored Dudakovića, za navodne zločine koji, prema navodima Tužilaštva, obuhvataju navodna ubistva više od 300 osoba, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje 38 pravoslavnih hramova, crkava i vjerskih objekata, terete se Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljedić zvani Šiljo, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Ale Hodžić zvani Pumparica, Edin Domazet, Ejub Koženjić zvani Ejko i Šeširdžija, Ibrahim Nadarević i Said Mujić.

Suđenje će im početi u ponedjeljak, 15. aprila.

Suđenje je, iako je u nekoliko navrata najavljivano i u zvaničnom rasporedu Suda BiH, na koncu pomjereno i zakazano za 15. april, datum kada je prije 27. godina osnovana Armija RBiH!

Kome i zašto treba ovakva predstava, ukoliko je stvarno cilj da se utvrdi istina u nekom slučaju?! Nadamo se da će to otkriti i predstojeći sudski postupak.

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar