FHMZBiH: Narednih dana sunčano, od utorka pogoršanje vremena

FHMZBiH: Narednih dana sunčano, od utorka pogoršanje vremena

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme sa temperaturama koje će se kretati od minus četiri do 23 stepena Celzijusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Bjelašnici i to minus četiri stepena, a najtoplije u Mostaru 15.

Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme sa dnevnim temperaturama od 14 do 20, na jugu do 23 stepena.

Drugog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od jedan do šest, na jugu od šest do 11, a dnevne od 16 do 23 stepena.

I u ponedjeljak očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake što će u Bosni usloviti kišu u nižim područjima, a u višim snijeg. Jutarnje temperature od tri do osam, na jugu od osam do 12, a dnevne od 16 do 22 stepena.

U utorak, kako navodi FHMZBiH, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima u nizinama Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim sa snijegom. U ostatku dana slaba kiša ili susnježica u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne, a u višim snijeg. U Hercegovini slaba kiša tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature od minus dva do četiri, na jugu od pet do deset, a dnevne od tri do devet, u Hercegovini, Posavini i Krajini od osam do 13 stepeni.

I u srijedu u Posavini i Krajini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku BiH pretežno sunčano. Jutarnje temperature od minus četiri do dva, na jugu od jedan do šest, a dnevne od pet do 11, na jugu od 11 do 15 stepeni Celzijusa.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar