Tužilaštvo BiH formiralo predmet o vrbovanju pripadnika selefijskog pokreta

Tužilaštvo BiH formiralo predmet o vrbovanju pripadnika selefijskog pokreta

U Tužilaštvu BiH forimiran je predmet koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će poduzeti hitne aktivnosti, kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na "navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH", saopćeno je iz ovog tužilaštva.

"U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima a o kojima tužilaštvo nije informirano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH. Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima tužilaštvu nije podnesena nikakva prijava niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona", saopćeno je.

Tužilaštvo BiH "odlučno je u borbi protiv svih vidova kaznenih djela iz svoje nadležnosti a posebno kaznenih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana BiH".

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar