'Sarajevski kiseljak' na novom tržištu Bliskog Istoka

'Sarajevski kiseljak' na novom tržištu Bliskog Istoka

Mineralna voda 'Sarajevski kiseljak' od sada će se naći na novom bliskoistočnom tržištu u Iraku, nakon početka izvoza u Saudijsku Arabiju.

Prva isporuka s proizvodima 'Sarajevskog kiseljaka' je već na putu prema Iraku i pojavit će se na policama trgovina za nekoliko dana. Izvoz je dogovoren u saradnji s distributerom za iračko tržište, partnerskom kompanijom Emart AL-Khaleej co.

Etiketa na bocama je prilagođena arapskom jeziku.

- Otvaranje novih tržišta je još  jedna potvrda kvalitetnog proizvoda koji je međunarodno prepoznat.  Izvoz u Irak predstavlja novi uspjeh naše kompanije koji će se sigurno pozitivno odraziti na izvozne rezultate koji imaju dvoznamenkast rast u odnosu na isti period prošle godine - izjavio je direktor prodaje i marketinga u kompaniji 'Sarajevski kiseljak' Davor Čičić, saopćeno je iz te kompanije.

'Sarajevski kiseljak' trenutačno više od 30 posto od ukupne vlastite proizvodnje plasira na tržišta Saudijske Arabije, Hrvatske, Švedske, SAD-a, Kanade, Australije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Nizozemske, Srbije, Danske, Litve i Slovenije.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar