Reis Kavazović: Brinimo o svojoj, a ne o nekim dalekim zemljama

Reis Kavazović: Brinimo o svojoj, a ne o nekim dalekim zemljama

Danas poslije podne namaza u Atik džamiji u Janji proučena je hafiska dova glavnom imamu Medžlisa Janja i imamu ove džamije Omeru ef. Camiću, prenosi IIN „Preporod“.

Hafiskoj dovi su prisustvovali i muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović koji je uručio efendiji Camiću hafisku diplomu.

U svom obraćanju muftija Fazlović je istakao ulogu Omera efendije u podučavanju djece u Janji, što je rezultiralo školom Kur'ana koja je neizmjerno blago muslimana koji žive u ovom mjestu te Omladinskim centrom Medžlisa Janja.

"Jedan od najboljih muallima posebno u podučavanju djece Kur'ana. On je na čelu tima uradio neizmjerno dobro. Zato ga je Allah nagradio i ovime. Nema većeg dobročinstva od podučavanja ljudi. Mislim da je ovo put koji  je efendiju Camića neminovno vodio do današnjeg dana", kazao je muftija Fazlović, koji je istakao kako je ovo 50 hafiz na području Muftijstva tuzlanskog.

Reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović se prisjetio požrtvovnog rada Omera efendije od prvih imamsko-hatibsko-muallimskih dana u Janji i općenito na ovom prostoru BiH.

"Efendija Omer i njegov brat su mi došli u Tuzlu i kazali da se žele vratiti u Janju i Bijeljinu. Svjedočim pred vama da su još bili djeca tada i  da od tada do danas pratim Omera kao čovjeka koji emanet vjere nosi dostojanstveno uz sva iskušenja koja je imao. Svakim danom smo mogli pratiti napredak u vjeri ovdje", kazao je reisu-l-ulema Kavazović koji je čestitao vjernicima i Dan nezavisnosti BiH i posjetio prisutne da je uspjeh samo u džematu, zajednici, te nas je Bog zadužio da brinemo prvenstveno o svojoj zajednici, o svojoj zemlji, a ne nekim dalekim.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar