Dodik preko Lukača i Ćeranića regrutira nove specijalce!

Dodik preko Lukača i Ćeranića regrutira nove specijalce!

Nakon što je krajem prošle godine, zahvaljujući dimnoj zavjesi sa skandalom u vezi sa zastavom bh. entiteta RS, neopaženo proveo inauguraciju Savjeta za zaštitu ustavnog poretka RS, što je drugo ime za paralelnu entitetsku obavještajnu službu,  vlast pod potpunom kontrolom SNSD-a Milorada Dodika započela je regrutaciju novih specijalaca, prenosi Radiosarajevo.ba.

Riječ je o nastavku procesa "ojačavanja MUP-a RS" koji je započeo još prošle godine kada je Dodik, tada još predsjednik RS-a, a danas predsjedavajući Predsjedništva BiH, potvrdio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, putem Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme, kupiti 2.500 pušaka za pripadnike ovog ministarstva jer je to njegovo legitimno pravo. Tada je govorio i o tome da RS uskoro neće priznavati ni OSA-u, ni Tužilaštvo, ni SIPA-u, a spominjao je o mogućnost formiranja rezervnog sastava policije. 

Dodikov operativac

"Legitimno je pravo MUP-a Republike Srpske da se oprema i obučava za posao koji je predviđen Ustavom, a to je osiguranje bezbjednosti javnog reda i mira i odbrane Republike Srpske", rekao je tada Dodik.

Očito Dodiku sada trebaju i ljudi kojima će podijeliti kupljeno oružje pa su Ministarstvo  unutrašnjih poslova RS na čelu sa Draganom Lukačem 5. februara, a potom, dan kasnije, i Fakultet bezbjedonosnih nauka (najmlađi član Univerziteta Banja Luka), kojeg vodi Dodikov prvi operativac Predrag Ćeranić, na društvenim mrežama objavili:

"Za sve zainteresovane - iduće sedmice trebalo bi da bude objavljen konkurs za prijem kadeta za Specijalnu antiterorističku jedinicu MUP-a Republike Srpske. Više informacija uskoro...".

Objavljeno je to uz fotografiju specijalaca sa "crvenim beretkama".

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar