AJB prva regionalna televizija koja je dobila priznanje YouTubea

AJB prva regionalna televizija koja je dobila priznanje YouTubea

Novi veliki uspjeh Al Jazeere Balkans koja je dio globalne katarske mreže!
Naime, na adresu televizije, čije regionalno sjedište je u Sarajevu, stigla je srebrena plaketa društvene mreže YouTube.

Riječ je o priznanju "Silver Creator Award", koje se dodjeljuje zvaničnim YouTube kanalima s premašenih 100.000 pretplatnika.

Tačinije, AJB kanal trenutno bilježi 107.590 pretplatnika.
Al Jazeera Balkans je inače prva regionalna televizija koja je dobila ovu nagradu svjetski popularnog servisa. Istovremeno, mogu se pohvaliti i s više od 125 miliona pregleda videosadržaja, kao i činjenicom da je među najgledanijim regionalnim medijima na YouTubeu.

Štaviše, njihov program je uživo pratilo je više od 10 miliona ljudi diljem svijeta.

„Moramo zahvaliti našim gledaocima koji cijene ozbiljne i informativne sadržaje, program posvećen važnim temama i dokumentarne filmove koje mi emitujemo, a obično se pogledaju jedanput. U poređenju sa sadržajima namijenjenim za zabavu, ovakav uspjeh naše televizije na YouTube platformi potvrda je našoj dosljednosti i neodstupanju od etičkih principa i novinarskih normi, a sve u cilju objektivnog informiranja javnosti. Naš rad će uvijek biti u skladu s najvišim standardima koji se vežu za ime jednog od najutjecajnijih medijskih subjekata savremenog svijeta, Medijsku mrežu Al Jazeera", izjavio je ovim povodom direktor Al Jazeere Balkans Tarik Đođić.

Dnevni prilozi i dokumentarci, po kojima je Al Jazeera Balkans prepoznatljiva, prate najviše svjetske produkcujske standarde.

"Vjerujem da će dodatna popularizacija kvalitetnih i tematikom raznovrsnih
dokumentarnih filmova kroz festivalske platforme, dostupnost putem Netflixa i drugih online servisa, utjecati na još veću gledanost ovog tipa sadržaja uopšte, ali i na Al Jazeerinom YouTube kanalu", izjavio je Edhem Fočo, direktor Al Jazeere Network i AJB DOC Film Festivala.

Iz Al Jazeere Balkans poručuju da, radeći pod sloganom "Iz svakog ugla i sa svake strane", ostaju posvećeni nezavisnom i nepristrasnom izvještavanju i pričanju neispričanih priča, kako na televiziji tako i na svom oficijelnom YouTube kanalu.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar