Ibrica Jusić dočekao Ćorića: On je dobar čovjek i nije kriv!

Ibrica Jusić dočekao Ćorića: On je dobar čovjek i nije kriv!

Valentin Ćorić, bivši ministar unutrašnjih poslova tzv. Herceg-Bosne i zapovjednik Vojne policije HVO-a, koji je pravomoćnom presudom u slučaju „Prlić i drugi“ osuđen na 16 godina zatvora za ratne zločine nad Bošnjacima, a u okviru udruženog zločinačkog poduhvata i međunarodnog oružanog sukoba, danas je doputovao letom iz Amsterdama u Zagreb, a na dočeku se pojavio poznati kantautor i šansonjer Ibrica Jusić, prenio je "Avaz".

Ćorić je pušten na uvjetnu slobodu nakon što je odslužio dvije trećine zatvorske kazne, a, kako je Jusić kazao za „Avaz“, na doček je došao prije svega zbog toga što mu je Ćorić prijatelj godinama.

"Bio sam na dočeku prije svega zbog toga što smo prijatelji godinama i to je razlog zbog kojeg sam se pojavio u Zagrebu. Što se mene tiče, ne zanima me šta će ko reći. Svi mi imamo neku prošlost, lošu ili dobru reputaciju, ali... Jednostavno, za mene je prije svega humano da se pojavim na njegovom dočeku", poručio je Jusić.

Dodaje da mu njegova prošlost i ratna reputacija ne smetaju.

2Prije svega zbog toga što meni prijatelji ostaju prijatelji zauvijek. Prošlost ostaje prošlost, ali mene to ne zanima, jer je u sve ovo upetljana politika, koja mu je i naštimala paket aranžman. Ustvari, njemu je namješteno od hrvatske države da bude kažnjen za Bošnjake. Znam ga kao čovjeka godinama i znam da je dobra osoba, čak smo o toj temi dosta razgovarali i ne mislim da je kriv", ističe Jusić i dodaje da ga prozivke, kao ni vrijeđanja ljudi neće doticati, jer, kako kaže, dobro zna ko je i šta.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar