SAZNAJEMO: Akif Agić primio ozbiljne prijetnje!

SAZNAJEMO: Akif Agić primio ozbiljne prijetnje!

Akif Agić, poznati gornjovakufski ratni reporter i, zajedno sa Farukom Veleom, jedan od autora nedavno obljavenje knjige „Svjedoci zla“, koja na temeljit način obrađuje događaje koji su prije godinu dana kulminirali pravosnažnom presudom Haškog tribunala za „udruženi zločinački poduhvat“ i „međunarodni oružani sukob“, primio je jučer putem društvenih mreža ozbiljne prijetnje, prenosi bh. informativni servis INS (Bosnian News Service).

„Bit ćeš zaklan balijo smrdljiva! Mrzim furdu muslimansku, bagru“, glasila je poruka koju je Agić primio putem Facebooka od izvjesnog Nikole Mihaca, navodno iz Hrvatske.

Agić će o cijelom slučaju danas upoznati policiju i tražiti adekvatnu istragu slučaja

Prijetnju smatram ozbiljnom, ali se ne bojim. Znam da sve što radim je istinito i nikad se ne služim lažima. Ovi što prijete se boje jer su se pronašli u ISTINI o kojoj pišem i u strašnim zločinima koji su učinjeni. Zločinci se boje ISTINE i zato na tom putu moramo svi istrajati“, rekao je Agić za bh. informativni servis.

Prijetnja je stigla uoči sarajevske promocije knjige „Svjedoci zla“ koja će biti održana simbolično, na prvu godišnjicu presude u slučaju „Prlić i ostali“, 29. 11. 2018. godine.

Spomenuta presuda prošle godine je izazvala cijelu histeriju žestokih reakcija kako u Hrvatskoj, tako i u dijelu BiH.

U Hrvatskoj, koja očito nije spremna da se suoči s prošlošću,  odavno se kreira atmosfera u kojoj su ovakve vrste prijetnji sasvim očekivane.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar