Selam, ya Resullalah: Proučen Melvud u Trnovu

  • (Foto: INS)
  • (Foto: INS)

U okviru manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku „Selam, ya Resullalah 2018.“, a u organizaciji Medžlisa Islamske zajdnice Sarajevo danas je poslije podne-namaza  proučen Melvud džamiji u Trnovu.

Program su izveli članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, dok je prigodno predavanje održao hafiz dr. Kenan ef. Musić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Mevludu su prisustvovali brojni vjernici iz trnovskog kraja, te predstavnici društveno-političkog, društvenog i vjerskog života iz Trnova, Ilidže...

Manifestacija Dani o Allahovom poslaniku "Selam, ya Resulallah 2018", koju organizira Medžlis islamske zajednice Sarajevo počela je 9. novembra i trajat će do 8. decembra.

Manifestacijom se u hidžretskom mjesecu Rebiu-l-evvelu obilježava rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. kako bi se istaknule univerzalne vrijednosti islama: ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam, kojima je učio i pozivao Poslanik, a.s.

Također programskim sadržajim afirmira se bošnjačka kultura i tradicija, te daje prilika mladima za aktivno učešće u kreiranju pozitivnih uslova života, i pruža doprinos obrazovanja djece.

(Foto: INS) - Selam, ya Resullalah: Proučen Melvud u Trnovu
(Foto: INS)

U 30 programa koji se realiziraju na različitim lokacijama širom Sarajeva, s više od 250 učesnika, najeminentnijih stručnjaka iz različitih vjerskih, kulturnih, društvenih oblasti koji dolaze iz čitavog svijeta.

Za realizaciju programa angažirano je 100 članova Medžlisa, kao i značajan broj volontera.

Manifestacija je prethodnih godina bila izuzetno posjećena zahvaljujući angažmanu vrijednih članova Medžlisa te različitosti sadržaja, učešća najvećih bh umjetnika, pjesnika, akademika, te interesantnim sadržajima izložbi, knjiga, kompilacija, audio i video zapisa, kvizova, koji će i tokom predstojećih 'Dana o Allahovom poslaniku' biti organizirani.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar