Na Ahiret preselila mr. Esma Imširpašić, profesorica Elči Ibrahim-pašine medrese

Na Ahiret preselila mr. Esma Imširpašić, profesorica Elči Ibrahim-pašine medrese

U subotu, 13. oktobra 2018. godine, u 34. godini života, na Ahiret je preselila prof. Esma (Abdibegović) Imširpašić, profesorica historije u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, saopćeno je iz travničke medrese.

Prof. Esma Imširpašić je  kćerka  mr. Nusret ef. Abdibegovića, nekadašnjeg travničkog muftije i aktuelnog direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ , uglednog člana i visokog zvaničnika Islamske zajednice u BiH.

Dženaza namaz će se klanjati u ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine poslije ikindije namaza, u 16:30 sati na mezarju Ćehajići - Donji Vakuf.

prof. Esma (Abdibegović) Imširpašić (Foto: AA) - Na Ahiret preselila mr. Esma Imširpašić, profesorica Elči Ibrahim-pašine medrese

Prof. Esma (Abdibegović) Imširpašić  (Foto: AA)

Ikindija-namaz će se klanjati u Duzića džamiji - Donji Vakuf i prijevoz do mezarja Ćehajići je obezbijeđen.

„Molimo Uzvišenog Gospodara, da prof. Esmi podari lijepi džennet, a njenoj porodici sabur. Amin!“, naveli su iz Elči Ibrahim-pašine medrese.

Pored profesionalnog angažmana u travničoj medresi, prof. Imširpašić je bila veoma  društveno angažirana. Posebno je bila predana aktivnostima unutar Islamske zajednice, u Odjelu za brak i porodicu Muftijstva travničkog.

Također, u slobodno vrijeme u vlastitoj radionici proizvodila je i moderne fesove koji se kao tradicionalni odjevni predmeti mogu vidjeti samo kod folklornih ansambala. 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar