Vjenčali se Stočanka i Pakistanac, u novi život ih ispratili Sudanac, Somalijac, Libanac, Hrvat, Poljaci...

  • (Foto: S. Borozan)
  • (Foto: S. Borozan)
  • (Foto: S. Borozan)

Sunčani hercegovački oktobar bio je lijepa dobrodošlica neobičnom društvu koje ovog vikenda boravi u lijepom Mostaru, piše bh. informativni servis INS

Divna i nesvakidašnja ljubavna priča iz između 33-godišnje Stočanke, Medine Đulmez i 36-godišnjeg Waqqasa Ahmeda, porijeklom iz Pakistana, krunisana je u subotu brakom.

Par se upoznao prošle godine posredstvom zajedničke prijateljice.

(Foto: S. Borozan) - Vjenčali se Stočanka i Pakistanac, u novi život ih ispratili Sudanac, Somalijac, Libanac, Hrvat i PoljaciPrijatelji sa svih merdijana u Mostaru (Foto: S. Borozan)

Kako kažu, Waqqas je više puta dolazio u Mostar, gdje se sastajao sa Medinom i njenom porodicom, dok je Medina, također, imala priliku da upozna Waqqasovu porodicu koja živi Švedskoj.

Par su u zajednički život ispratili Waqqasovi prijatelji s kojima je odrastao u Švedskoj. Oni su tim povodom po prvi put posjetili Mostar čijom ljepotom su oduševljeni.

Tako su danas, pored brojnih domaćih prijatelja, svjedoci ove lijepe ljubavne priče bili Somalijac Adam, Poljaci Daniel i Lukas, Libanac Hasan, Hrvat Goran, Sudanac Omar, prenosi INS.

Nakon šerijatskog i građanskog vjenčanja, mladenci su sa svojom rodbinom i prijateljima slavlje nastavili u ugodnom ambijentu restorana „Vrelo“ u Blagaju.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar