Konaković: Formirati vlast s onima kojima je interes društva ispred ličnog

Konaković: Formirati vlast s onima kojima je interes društva ispred ličnog

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na Facebook profilu nakon što je jasno da je ta stranka druga u Kantonu Sarajevo po broju osvojenih glasova. 

- Zahvaljujem se našim glasačima na velikom povjerenju u Kantonu Sarajevo. Za samo 6 mjeseci, koliko postojimo, druga smo stranka po broju glasova, oko 30.000 glasača podržalo je Narod i pravdu. U ostalim kantonima nismo napravili tako dobar rezultat, ali smo se pojavili i najavili širenje i jačanje Naroda i pravde do lokalnih izbora. Borit ćemo se za svaki pedalj naše zemlje jednako - napisao je Konaković.

Predsjednik NiP-a također je poručio glasačima da će opravdati povjerenje.

- Zakon o porijeklu imovine, Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju i ostali najavljeni procesi kreću odmah nakon formiranja Skupštine. Ključna stvar u vođenju daljih procesa bit će odabir najboljih kadrova, bez obzira na stranačku pripadnost. Potrebno je u ovom trenutku formirati vlast sa ljudima koji su spremni staviti interes društva ispred svog ličnog, a posebno ispred stranačkog. Jasni ciljevi, projekti, rokovi i izvršioci. Transparentnost u radu i stalna komunikacija sa ljudima koji su nas birali  - naveo je Konaković kako ga citira NAP.

Prema preliminarnim rezultatima, Narod i pravda imat će šest zastupničkih mjesta, dok je sam Konaković kao nosilac liste osvojio 11.604 glasa nakon 60% obrađenih biračkih mjesta. 

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kazao je danas da je već razgovarao sa Konakovićem i predsjednikom Naše stranke Predragom Kojovićem oko koalicije u Kantonu Sarajevo. 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar