Komšić: Zatvorit ću Čovićev ured u Mostar

Komšić: Zatvorit ću Čovićev ured u Mostar

Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je večeras da je po rezultatima izbora on budući član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

- Tu sam da služim svim građanima BiH bez obzira da li su glasali za mene ili protiv - rekao je Komšić, prenosi Fena.

Hrvatima iz zapadne Hercegovine i drugih dijelova zemlje poručio je da je ustavni sistem omogućio da on ponovo bude član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, te da nemaju nikakvog razloga za strah ili brigu.

- Ja sam vaš predsjednik bez obzira glasali vi za mene ili ne - kazao je Komšić.

Istakao je da će se truditi da ne napravi nijednu grešku u svom budućem političkom angažmanu i da opravda ukazano povjerenje.

Komšić je naveo da se ne slaže s izjavom Dragana Čovića da će njegov izbor uvesti BiH u krizu jer je i Čović 2014. izabran po istim pravilima, te da Čović i HDZ imaju odgovornost prema BiH i bilo bi dobro da se uključe u neke stvari koje bi zemlju vodile naprijed.

Po njegovim riječima još je rano govoriti kako će izgledati nova vlast, ali HDZ BiH i druge stranke s hrvatskim predznakom mogu biti partneri u vlasti.

U izjavi za Federalnu televiziu Komšić je najavio da će zatvoriti ured dosadašnjeg člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića u Mostaru.

"Glavni grad je Sarajevo", kazao je on, najavljujući da će razmotriti pitanje nekih rješenja u diplomatiji.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar