"Zmaj od Bosne" | Klanjana dženaza mr. Adem ef. Hadžiću

  • Mr. Adem ef. Hadžić: Velika ostavština (Foto: Facebook)
  • Mr. Adem ef. Hadžić tokom agresije na BiH (Foto: Facebook)
  • Sa dženaze mr. Adem ef. Hadžića (Foto: Omer Cetres/Twitter)

Ispred džamije Husejnije u Gradačcu danas je obavljena dženaza mr. Ademu ef. Hadžiću, koji je 29. augusta preselio na Ahiret u Beču u 75. godini.

Ef. Hadžić je umro poslije duge i teške bolesti.

Dženazu-namaz je predvodio Ademov brat Abdulah ef. Hadžić, dok je o životu ovog vrijednog  pregaoca Islamske zajednice u BiH govorio reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović.

Sa dženaze mr. Adem ef. Hadžića Omer Cetres/Twitter -
Sa dženaze mr. Adem ef. Hadžića (Foto: Omer Cetres/Twitter)

Adem ef. godinama je radio kao imam u glavnom gradu Austrije. U ratnim godinama u Gradačcu je bio jedan od komandanata jedinice "Zmaj od Bosne", poznatije i kao „Hodže“, koju je predvodio upravo reis Kavazović.

Ef. Hadžić je i u Gradačcu služio i kao imam, a svim ljudima koji su ga poznavali ostat će upamćen kao iskren vjernik i borac za pravdu.

„Sve nas je pogodila vijest o smrti našeg cijenjenog profesora. Svima nam je bio vodilja, sve nas je u tim ratnim godinama podsjećao da je borba za državu najveća borba i njegove riječi bile su nam inspiracija da nastavimo dalje“, kazao je ranije za „Avaz“ Šemsudin Kavazović, bivši saborac profesora Hadžića, brat reisu-l-uleme Kavazovića.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar