Rijaset IZBiH uputio zahvalnost Vladi Republike Turske

Rijaset IZBiH uputio zahvalnost Vladi Republike Turske

„Kancelarija reisu-l-uleme u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izražava iskrenu zahvalnost Vladi Republike Turske i kompaniji TurkishAirlines koji su nesebičnim zalaganjem osigurali prijevoz bosanskih hadžija nakon što kompanija s kojom je Ured za hadž IZ u BiH imao potpisan ugovor nije uspjela izvršiti svoje obaveze“, saopćeno je danas izUreda za odnose s javnošću Rijaseta IZ u BiH. U saopćenju se dalje navodi:

- U izuzetno kratkom roku i uz velika odricanja i trud TurkishAirlines je pritekao u pomoć hadžijama iz BiH i obezbijedio im siguran prijevoz.

Islamska zajednica u BiH također duguje svoju zahvalnost Kraljevskom divanu Sluge dvaju časnih harema kralju Selmanu bin Abdulazizu i Vladi Kraljevine Saudijske Arabije čiji su predstavnici učinili sve da se osiguraju potrebne dozvole za slijetanje aviona TurkishAirlinesa u Medinu i da hodočasnici nastave neometano sa hadžskim obredima.

Ured za hadž i umru Islamske zajednice u BiH izražava svoje žaljenje zbog neugodnosti koje su iskusile hadžije u nadi da će ostatak putovanja proteći bez većih poteškoća, stoji na kraju saopćenja.(kraj)

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar