Dova za Domovinu u Ratnoj džamiji na Igmanu

Dova za Domovinu u Ratnoj džamiji na Igmanu

Vojno muftijstvo uputilo je poziv vjernicima da se odazovu ''Dovi za Domovinu''  u Ratnoj džamiji na Igmanu  02. i 03. augusta 2018. godine.

U četvrtak, 02. augusta 2018. godine, između akšama i jacije-namaza, bit će upriličen mevludski program kojeg će izvesti vojni imami i imami sarajevskog muftijstva. Gost predavač je hfz. Kenan-ef. Musić, glavni imam MIZ Sarajevo. Nakon jacije-namaza, Zikr s početkom u 22:30 sati, predvodit će šejh nakšibendijske tekije, Halil Brzina.

U petak, 03. augusta 2018. godine u 12:30 sati na platou Ratne džamije na Igmanu predviđeno je obraćanje vojnog muftije Hadis-ef. Pašalića, a džumu-namaz predvodit će Husein efendija Kavazović, Reisu-l-ulema IZ u BiH. Dovu za Domovinu Bosnu i Hercegovinu proučit će Haris efendija Mustajbašić, glavni imam MIZ Zvornik.

„Borba za Igman je bila borba za očuvanje emaneta vjere u Boga, borba za život, svakog od nas i za naše dostojanstvo. Cjelovitost programa manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2018" pored simboličkog i historijskog obuhvata i vrlo bitan obredoslovni odnosno vjerski aspekt. Pozivamo veterane, porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide i patriote BiH da budu s nama u četvrtak na mevludu i zikru te u petak na džuma-namazu  i Dovi za Domovinu Bosnu i Hercegovinu. Posvjedočimo  istinu o odbrani države BiH“, saopćeno je iz IZBiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar