Ef.Kozlić: Ramazanski bajram praznik duhovnog jačanja

Ef.Kozlić: Ramazanski bajram praznik duhovnog jačanja

Muftija banjalučki Osman ef. Kozlić ukazao je danas da je potrebno da vjernici shvate poruke Ramazanskog bajrama - da se gradi zajedništvo, čine dobra djela i nauči opraštati.

-Bez praštanja nema budućnosti - rekao je ef.Kozlić vjernicima tokom današnjeg bajram-namaza u banjalučkoj džamiji Ferhadiji.

Ramazanskim postom se tokom 30 dana, kako napominje, čisti i izgrađuje ljudska duša te traži oprost za grijehe i propuste.

-Ako želimo da kod Boga zaslužimo oprost, onda moramo biti spremni da priznamo svoje greške i propuste, da tražimo oprost od onih  kojima smo načinili neku nepravdu i štetu – rekao je efendija Kozlić.

Uz čestitke u povodu Bajrama, banjalučki muftija je istakao da je mjesec ramazana mjesec intenzivnog posta i ovo je velika pobjeda za one koji su izdržali taj napor.

To unutarnje pročišćenje, kako je naveo, duhovno ojača čovjeka, a ima i svoje fizičke koristi, prenosi Fena.

Na ovaj porodični praznik, praznik radosti, dobrih djela i razumijevanja, naglasio je, treba tu radost podijeliti sa svojim najbližim, komšijama..., jer tek tada ona ima pravi značaj.

Ferhadija je jutros bila puna vjernika, a muftija Kozlić napomenuo je da  ima vjrnika u svim džamijama banjalučkog muftijstva.

I vjernici, koji su jutros prisustvovali bajram-namazu u banjalučkoj Ferhadiji, istakli su da ovaj praznik proslavljaju tradicionalno u krugu porodice i prijatelja.

Čestitke povodom Ramazanskog bajrama uputili su zvaničnici ovog bh.entiteta.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar