Vučić sa Erdoganom: Turska mnogo učinila za nas

Vučić sa Erdoganom: Turska mnogo učinila za nas

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas se u Eskisehiru, prije ceremonije otvaranja Transanadolijskog plinovoda (TANAP), sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim.

Trilateralni sastanak je uprličen na mjestu gdje se održavala ceremonija otvaranja plinovoda.

Sastanak, zatvoren za medije, trajao je oko 20 minuta.

„Odlazak u Eskišehir na otvaranje Transanadolijskog gasovoda za nas je od velikog bilateralnog značaja. Čast je da budemo pozvani tu, iako ne mislim da će tamo biti mnogo gasa za Srbiju. Ali će biti za Albaniju i Italiju. Na nama je da pokažemo dalji i stalni napredak odnosa između Srbije i Turske“, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, prilikom otvaranja prvog logističkog centra njemačkog trgovinskog lanca „Lidl“ u Srbiji u Novoj Pazovi, izjavio da su turske investicije mnogo značile za ekonomsko osnaživanje u manjim općinama.

"Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom“, naglasio je predsjednik Srbije, dodajući da mu je obaveza da se odazove na poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, jer su i Erdogan, ali i turski privrednici odgovorili na njegov poziv u koje opštine u Srbiji da investiraju:

"Moja je obaveza da idem. Šta god od mene prijatelji da traže, da vidim šta je to što mogu da učinim, jer oni su nama mnogo učinili i tek će da učine. I to je od ogromnog značaja za nas. I zato takve odnose želimo da gradimo sa svima. Da imidž i ugled Srbije poboljšamo u svijetu“.

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar