Emine Erdogan otvorila Kliniku za hematologiju

Emine Erdogan otvorila Kliniku za hematologiju

Supruga predsjednika Republike Turske Emine Erdogan, koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) Birol Četin i generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) Sebija Izetbegović, danas su svečano otvorili Kliniku za hematologiju (13. etaža CMB-a).

Dobrodošlicu gostima iz Turske poželio je kolektiv ljekara KCUS-a, šefica novootvorene Klinike za hematologiju Alma Sofo-Hafizović i direktorica Internih disciplina Senija Rašić koje su zahvalile na pruženoj pomoći i otvorenju novog prostora kojim će sada biti olakšan pristup pacijentima, ali će biti olakšan i rad ljekarima sa pacijentima.                                                                                               

Visoka gošća iz Turske Emine Erdoan je kolektivu ljekara poželjela uspješan rad, te uz pratnju direktorice Izetbegović obišla novootvorene prostorije klinike, prenosi Fena.

Turska agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je 3.249.415,96 KM (s PDV-om) za potrebe izgradnje Klinike za hematologiju.

Stara zgrada u kojoj su bili smješteni pacijenti je u izuzetno lošem stanju zbog čega su godinama trpjeli, kako bolesnici tako i uposlenici.

Preseljenjem u nove prostorije značajno će se poboljšati uvjeti boravka pacijenata, ali i rada uposlenika te klinike.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar