Vučić: Rešenje kosovskog pitanja neće biti bezbolno za Srbe

Vučić: Rešenje kosovskog pitanja neće biti bezbolno za Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro raditi na rešavanju kosovskog pitanja, ali da rešenje neće biti bezbolno za Srbe, javlja Anadolija.

"Racionalno, pragmatično, ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se to rešenje pronađe, za koje sasvim sigurno mogu da kažem da neće biti bezbolno za Srbe", rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa premijerom nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Vinifridom Krečmanom.

On je rekao da je ranije najavio da će u aprilu izneti svoj predlog rešenja kosovskog problema, ali da će to uraditi samo ako bude moguće da ne oslabi poziciju Srbije.

"Vredno ću raditi da se približimo kompromisnom rešenju i da postignemo dogovor. Ja, za razliku od drugih, nisam za opstanak zamrznutog konflikta i 'čekaj bolja vremena'. Od toga što ćemo da čekamo neka bolja vremena, samo ćemo da dočekamo gora vremena, a ne mislim da sukobe na Balkanu treba da ostavljamo našoj deci", rekao je Vučić.

On je dodao da za bilo koje rešenje prvo treba pobediti na referendumu u Srbiji.

"Sa kojim god predlogom da izađem, taj predlog će biti dočekan na nož i u regionu, Evropi, svetu, a posebno ovde. Meni je cilj da zadovoljimo građane Srbije i da do rešenja dođemo", rekao je Vučić.

Upitan o izjavi premijera Kosova Ramuša Haradinaja iz kojih se tumači da Preševo i Bujanovac, koji se nalaze na jugu centralne Srbije, vidi kao istok Kosova, Vučić je rekao da nije u stanju da to komentariše.

"Nisam u stanju da to komentarišem, kolike su želje nečije za nekakvim teritorijama, mnogo mi je važnije da danas sa našim prijateljima pričam o investicijama, budućnosti Srbije i tome kako će naši ljudi da žive, nego da pričam o nečemu što je za nekog normalnog bilo važno pre šest ili sedam vekova", rekao je Vučić.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar