Milo Đukanović na pragu nove predsjedničke pobjede

Milo Đukanović na pragu nove predsjedničke pobjede

Milo Đukanović na pragu je nove pobjede u utrci za predsjednika Crne Gore na u nedjelju održanim izborima. Đukanović je 27 godina na čelu Crne Gore. Četiri puta  je bio premijer, a ovo bi trebao biti njegov treći predsjednički mandat.

Vladajuća Demokratska partija socijalista proglasila u nedjelju nešto iza 22 sata da je lider te stranke, Milo Ðukanovć, novi predsednik Crne Gore.

Kako je novinarima u izbornom štabu Ðukanovića rekao poslanik DPS-a Miloš Nikolić, njihov kandidat je "pobjednik u prvom krugu i drugog kruga neće biti", javlja Tanjug.

U 20 sati zatvorena su sva biračka mjesta u Crnoj Gori.

Pravo glasa imalo je 532.599 građana, a prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) glasalo je 64 odsto upisanih birača.

Prema preliminarnim podacima CEMI-ja, na 93,2 posto obrađenih podataka, kandidat DPS-a Milo Đukanović ima 53,9 posto podrške građana, a kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić 33,4 posto, prenosi RTCG.

Bojanić je za N1 je kazao da je Crna Gora "zarobljena država", te optužio protivkandidata Đukanovića da kontrolira institucije. Zahvalio je svima koji su glasali za njega.

Kandidatkinja SDP-a, Draginja Vuksanović, ima podršku od 8,1 posto.

Kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić ima podršku 2,8 posto, a kandidat Stranke pravde i pomirenja, Hazbija Kalač 0,8 posto.

Kandidati Vasilije Miličković i Dobrilo Dedeić imaju podršku od 0,5 odnosno 0,4 postograđana.

Šef posmatračke misije CEMI-ja Zlatko Vujović, rekao je da je registrovan veliki broj nepravilnosti, ali da je riječ o manjem broju nepravilnosti u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine, kada su bile snažno izražene tenzije u Crnoj Gori.

Podsjetio je na značajno manju izlaznost u odnosu na parlamentarne izbore.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić rekao je da sve ukazuje na to da će pobjeda kandidata DPS-a Mila Đukanovića biti u prvom krugu, što su i bila očekivanja u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar