Izet ef. Čamdžić: Ako ne načinimo pravedno društvo, neće nam djeca živjeti ovdje! (Video)

Izet ef. Čamdžić: Ako ne načinimo pravedno društvo, neće nam djeca živjeti ovdje! (Video)

Izet ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići upozorio je tokom svoje posljednje hutbe da je naš „opstanak u pitanju“, prenosi bh. informativni servis INS.

Govoreći o važnosti stvaranja pravednog društva, društva jednakih šansi, naglasio je kako se mi odreda divimo društvima u kojima se pravedno postupa, ali da ništa ne poduzimamo da bi stvorili takvo društvo.

„Možemo mi, braćo, biti pojedinačno pobožni do krajnjih grnaica, ali ako ne načinimo društvo u kojem se zakoni poštuju, jednako za sve, neće nam djeca žvitjeti ovdje! Otići će tamo gdje su jednake šanse za sve, otići će tamo gdje su svi ljudi pred zakonom isti, otići će tamo gdje se nikome zbog njegove pripandosti nekoj političkoj opciji, zbog njegovog kapitala i društvenog položaja ne pogoduje“, rekao je ef. Čamdžić.

Naglasio je da „zemlja pripada onome ko je obrađuje“, te da je to je „Božji zakon“, ali da se, suprotno tome, u BiH uvozi milijarda  maraka vrijednosti hrane poput graha i krimpira, što je apsurd!

Pošto našu niko ne obrađuje, vidjet ćemo kome će pripasti! Bog upravlja svijetom, a on nepravedan nije. Neće Bog mijenjati svoje zakone zato jer bi nama odgovaralo da se zemlja ne obrađuje i jer smo mi lijeni“, kazao je, uz ostalo, Čamdžić.

 

Komentari (1)

  • Niste normalni!

    08.05.2018 19:04

    SKIDAJTE OVU BUDALU ODAVDE!Vi niste normalni!Pocinjem sumnjati da ste i vi PLACENICI!Ovaj budala samo radi na ISELJAVANJU BOSNJAKA i za to koristi-mimber!!!I Vi ga reklamirate stalno?!

Pročitaj sve komentare (1)

Ostavi komentar