Bugojno: Bolnica ostala bez hirurga!?

Bugojno: Bolnica ostala bez hirurga!?

Doktor medicine Kenan Rujanac specijalista opšte hirurgije, sin čuvenog hirurga dr. Eniza Rujanca, osnivača Ratne bolnice Bugojno i organizatora ratne hirurgije Gornjevrbaske regije, napustio Bolnicu Bugojno.

Rujanac se na ovaj korak odlučio “nezadovoljan nedostatkom minimalnih uslova za rad u Bolnici Bugojno u pogledu kadra i opreme“, te nakon „bezuspješnih pokušaja da se stvore normalni uslovi za rad u ovoj ustanovi”, prenosi portal "Bugojno-danas".

Ovaj mladi hirurg će svoju praksu nastaviti u novoosnovanoj Specijalnoj bolnici “CENTAR ZA SRCE”, odnosno u Odjeljenju kardiohirurgije u zgradi Opće bolnice Sarajevo.

Tokom specijalizacije je svojim hirurškim sposobnostima ostavio zadivljujući utisak i kolege o njemu i njegovim hirurškim vještinama govore samo u superlativu.

Dok druge bolnice koje su osnovane kad i Bolnica Bugojno, a neke i kasnije (Tešanj, Nova Bila, Gračanica, Goražde) imaju sve potrebno za funkcionisanje u pogledu kadra, dovoljan broj specijalista svih specijalizacija, ostalog kadra i opreme, Bolnica Bugojno ostaje bez jedinog hirurga, a specijaliste ostalih disciplina ne može izgubiti - jer ih i nema. Portal postavlja pitanje da li će ista sudbina zadesiti i Dom zdravlja Bugojno...

„Dr Kenanu Rujancu želimo mnogo sreće u budućem radu.U njegov uspjeh ne sumnjamo poznavajući njegove plemenite ljudske osobine i hirurške vještine.Ostaje samo žal za jednim plemenitim,stručnim kolegom i veliki nenadoknadivi gubitak za lokalnu zajednicu“, naveo je potpredsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije SBK Dr. Dženad Jusić

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar