Putin: Rezultati izbora priznanje za ostvarene rezultate

Putin: Rezultati izbora priznanje za ostvarene rezultate

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je večeras da su rezultati predsjedničkih izbora, na kojima je ostvario ubjedljivu pobjedu, priznanje njegovom radu.

Obraćajući se građanima na Crvenom trgu u Moskvi, Putin je rekao da u rezultatima glasanja vidi povjerenje i nadu u razvoj zemlje i pozvao da se sačuva jedinstvo, prenosi Srna. Putin je poručio da Rusiju čeka divna budućnost ako narod bude jedinstven.

"Rezultati današnjih izbora su priznanje onoga što je postignuto u proteklim godinama, uprkos teškim uslovima", rekao je ruski predsjednik.

Putin je zahvalio svima koji su podržali njegovu kandidaturu na izborima za predsjednika Rusije.

"Hvala za rezultat", rekao je Putin, koji je prije odlaska sa pozornice sa građanima uzvikivao "Rusija, Rusija!".

Na osnovu prebrojanih 40 odsto glasova, aktuelni predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin osvojio je 74,22 odsto glasova na predsjedničkim izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/Rusije . Rojters konstatuje da je Putin ostvario glatku pobijedu na predsjedničkim izborima.

Prema podacima CIK-a, kandidat Komunističke partije Rusije Pavel Grudinin osvojio je 14,3 odsto glasova, a kandidat Liberalnodemokratske partije Vladimir Žirinovski 6,51 odsto.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar