SDP |Helez: Penzionisanje Bakira Izetbegovića i SDA najdržavotvorniji čin

SDP |Helez: Penzionisanje Bakira Izetbegovića i SDA najdržavotvorniji čin

Povodom izjave Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, o njegovoj navodnoj borbi za očuvanje istine o ratu protiv Bosne i Hercegovine, oglasio se Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, koji navodi da je uvredljivo kako SDA i Bakir Izetbegović svake izbore dočekuju s pričom o njihovoj navodnoj „odbrani“ države od njenih dušmana, saopćeno je iz SDP-a.

„Izetbegović i SDA nemaju ni moralno, ni političko pravo da tako manipulišu emocijama građana, ali je očito da im bezobrazluka ne nedostaje.

 O branjenju tekovina rata govori čovjek čiji činovnici dan za danom ćutke prolaze pored promrzlih i izgladnjelih boraca koji protestuju pred Vladom FBiH.

Trinaest tih boraca je umrlo, a da ni Izetbegović, ni Novalić, ni Bukvarević njihovim porodicama ni pismo saučešća nisu poslali. Ne samo to, nego su borce njihove policije počele i tući ako „preglasno“ zatraže svoja prava“, koji je podsjetio i na neke druge antidržavničke postupke SDA u ovom mandatu.

VEZANI TEKST >>>Izetbegović: Odbraniti istinu o našoj borbi

 „O odbrani države od novih nasrtaja govori čovjek koji je na čelu stranke čiji su zastupnici i predsjednik Komisije koja je podržala imenovanje Nikole Poplašena, ratnog četničkog vojvode, u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH!

O odbrani države govori čovjek koji je podržao otvaranje neustavnog ureda Dragana Čovića u Mostaru, čime je direktno podržao i omogućio oživljenje UZP-ovskog sna o stvaranju trećeg entiteta!

O odbrani države govori Bakir Izetbegović, čovjek koji je podržao i potpisao odluku o izbacivanju stranih članova iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, čime je otvorio prostor za krčmljenje naše nacionalne baštine, njeno uništavanje i svođenje na etničke, a ne državne simbole!

Konačno, o odbrani države predavanja drži čovjek pod čijim je budnim okom „ubijen“ BH Airlines, do gašenja dovedeni BHRT, Košarkaški i Rukometni savez BiH, svi značajni simboli i reprezenti ove države!“, navodi Helez.

Na kraju, Zukan Helez je zaključio da bi „najdržavotvorniji čin kojim bi zaštitio opstojnost Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović napravio ukoliko bi čim prije otišao u penziju, zajedno sa svojom SDA, što će ih svakako zadesiti nakon oktobra ove godine.

Stranka demokratske akcije zasad se nije oglašavala o stavovima Zukana Heleza.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar