Muči vas baterija na iPhoneu? Evo rješenja!

Muči vas baterija na iPhoneu? Evo rješenja!

iPhone je odličan telefon, ali s vremenom i njega počnu mučiti staračke boljke. Možda vam telefon radi nešto sporije, no ono što mnoge od nas puno više muči je puno kraći vijek rada baterije. S vremenom shvatimo da nam je telefon puno više na punjaču nego bi trebao biti, ali tu se znaju javiti i drugi problemi poput naglog gašenja telefona., prenosi 24sata.hr.

Ako vam baterija počinje brzo umirati, razloga može biti više, no i vi možete poduzeti niz koraka kako bi joj produljili vijek.

Uđete li u postavke pa pod karticom za bateriju možete vidjeti koliko je koja aplikacija potrošila baterije u proteklih 24 sata ili u zadnjih tjedan dana. Uklonite je ako vam nije nužna.

No, na nekima je njihov način rada kriv za potrošnju. Tako možete ući u postavke i u pozadinsko osvježavanje aplikacija te lokacijske usluge i isključiti jednu po jednu aplikaciju ili sve zajedno. Želite li izvući svaki dodatni postotak baterije, moglo bi vam pomoći i isključivanje 'Hey Siri' opcije u postavkama za Siri. Naime, kad je ovo uključeno, mikrofoni su stalno aktivni kako bi registrirali vaš glas. 

Naglo gašenje telefona usred rada je prilično frustrirajuće, ali i znak mogućih dodatnih problema. Ako niste dugo ažurirali softver telefona, provjerite ima li dostupna nadogradnja i instalirajte je. Drugi korak mogao bi biti i vraćanje telefona na tvorničke postavke ili reinstalacija iz backupa. Ako vam ni to nije pomoglo, sljedeći najbolji korak bio bi odlazak u servis. 

Zagrijava li vam se telefon dok ga punite, obratite pažnju na sam punjač. Ako koristite zamjenske kabele i adaptere problem bi mogao biti u njima. Stoga se okrenite kvalitetnijoj alternativi, no u svakom slučaju najbolje je uvijek koristiti originalnu opremu koja je došla uz telefon.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar