Sramotna poruka Beograda: Grobari na godišnjicu genocida skandirali Ratku Mladiću (VIDEO)

Sramotna poruka Beograda: Grobari na godišnjicu genocida skandirali Ratku Mladiću (VIDEO)

Navijači beogradskog Partizana, poznati po raznim nacionalističkim i nasiljem obilježenim ispadima, večeras su iz Beograda poslali sramnu poruku građanima Bosne i Hercegovine i Srebrenice, prenosi INS.

Naime, za vrijeme trajanja prvog meča drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje je beogradski tim dočekao crnogorskog prvaka, Budućnost, Grobari  su skandirali ime ratnog zločinca Ratka Mladića.

- Ratko Mladić, Ratko Mladić, odjekivalo je večeras Beogradom, dok je cijeli civilizirani svijet danas iskazao poštovanje za više od 8.000 žrtava genocida u Srebrenici, a komemoracije se održavaju diljem Evrope

Da su vodeći beogradski klubovi poznati kao politički eksponenti, poznato je još od vremena Željka Ražnatovića Arkana, koji je vodio najvijače Crvene zvezde, a čiji je simpatizer i aktuelni predsjendik Srbije, Aleksandar Vučić.

Ovaj put u glavnoj ulozi je Partizan, ali nema sumnje da poruka ima političku pozadinu. Politički kolorit navijači Partizana upotpunili su i pjevaćjući „Ostajte ovdje“ pjesmu Mostarca Alekse Šantića, a kao poruku Crnogorcima koji su se prije više od decenije odvojili od Srbije.

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar