Dodik tvrdi: Ne uspostavljamo paravojsku u Republici Srpskoj

Dodik tvrdi: Ne uspostavljamo paravojsku u Republici Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je navode kako se u tome bh. entitetu uz podršku Moskve uspostavlja paravojna formacija koju čine pripadnici  'Srbske časti' koja bi bila u funkciji aktualnih vlasti  iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

"Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njezinih građana, a konstrukcije koje su se pojavile u pojedinim medijima, da predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve uspostavlja paravojne jedinice, su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana", priopćeno je iz Dodikova ureda.

Pritom se navodi kako se autor ovoga pamfleta "nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj".

VEZANI TEKST >>> Milorad Dodik formira paravojne jedinice u Republici Srpskoj!

Najprije je portal objavio kako predsjednik RS-a uz podršku Moskve uspostavlja paravojnu jedinicu koju čine pripadnici organizacije 'Srbska čast', nakon čega je te informacije potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je član Srpske demokratske stranke (SDS). Među njima su i neki pravosnažno osuđeni ratni zločinci.

Ugledni britanski Guardian poziva se danas na navedena saznanja o formiranju paravojnih jedinica u Republici Srpskoj.

"Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić i dodao kako ne može iznositi u javnost operativne detalje.

Pripadnici organizacije 'Srbska čast' obučeni u maskirne uniforme i crne majice fotografirali su se udecembru prošle godine u dvorani Narodne skupštine Republike Srpske, a njihovi predstavnici susreli su se i s predsjednikom tog entiteta Miloradom Dodikom.

 

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar