Osiguran kompletan iznos za kupovinu transportnog inkubatora u Bihaću

Osiguran kompletan iznos za kupovinu transportnog inkubatora u Bihaću

Nakon što je jučer objavljen prilog da su u Kantonalnoj bolnici „Dr.Irfan Ljubijankić“, na Odsjeku za neonatologiju, suočeni sa problemom nedostatka transportnog inkubatora za bebe rođene prije vremena, što značajno otežava rad medicinskog osoblja ovog odsjeka, a s obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi bolnica, za nabavku inkubatora bila je pokrenuta humanitarna akcija, a svi koji željeli pomoći mogli su uplatiti sredstva na račun Udruženja ginekologa i perinatologa USK-a, prenosi portal Biscani.net.

Ovu vijest o humanitarnoj akciji je po svemu sudeći saznao i Fahrudin Radončić koji je danas sa svog privatnog računa uplatio kompletan iznos u visini od 30.000 KM.

Godišnje na Odjelu ginekologije i akušerstva rodi se oko 2300 beba, od toga 6 posto beba treba dodatnu njegu zbog infekcija i preranog rođenja.

Životno ugroženim bebama je potrebno intenzivno liječenje u Kliničkim centrima koji su udaljeni od Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“ i nekoliko stotina kilometara. Nabavnkom transportnog inkubatora olakšat će se nadzor nad novorođenčetom, kao i rukovanje aparaturom za vrijeme transporta.

 

Komentari (0)

Još uvijek nema komentara. Postavite prvi komentar!

Ostavi komentar